Hof van Pomona vernoemd naar Pomona; Godin van de tuinen en vruchtbare overvloed. Een belevingstuin en trainingslocatie in de oorspronkelijke Valepeel waar mens, dier, natuur en dromen samen komen.

Het klinkt tegenstrijdig maar de tuin is een explosie van geur en kleur te midden van een oase van rust. Je verwonderd je over de aanwezigheid van de vele blije bijen, vrolijke vlinders, hommels zwaar van stuifmeel en vogels groot en klein druk in de weer.

De orangeriehof in wording bloeit weelderig en is een afwisseling van plukbloemen, kruiden, rozen, zachtfruit, 1-jarige en/of meerjarige zaaimengsels, vaste planten en fruitbomen. Het kan niet anders dan dat het weer grote invloed heeft op de groei en bloei en soms is het een competitie tussen bloemen en onkruid.

Tuinbaas Patricia gehoorzaamt de wetten van de natuur en volgt de seizoenen.  Er wordt alleen gebruikt gemaakt van natuurlijke middelen, plukt handmatig het onkruid en hergebruikt waar ze kan. Veel van wat de tuin voortbrengt wordt verwerkt tot nieuwe producten. Zoals jam, azijn en op aanvraag de Personal Smudge Stick. Deze handgemaakte en gedroogde stick is uniek en afgestemd op de persoonlijke wensen van of voor de gebruiker.

“Mooie bloemen groeien traag en onkruid is gehaast.” – William shakespeare